Καρφωτό ξύλινο πάτωμα

Το καρφωτό πάτωμα ξεχωρίζει για τον τρόπο κατασκευής του ο οποίος είναι ξεχωριστός διότι απαιτεί εκ μέρους του τεχνίτη γνώσεις , κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα αλλά και αγάπη για την δουλειά του, προσόντα αποκτήθηκαν από την εικοσαετή μου πείρα.

Ενδεικτικά η κατασκευή καρφωτού πατώματος:

Τοποθετούμε τα καδρόνια σε κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους και τα αλφαδιάζουμε (ισοστάθμισμα). Η στερέωσή τους στο μπετό γίνεται με την χρήση βιομηχανικών ούπα.
Στη συνέχεια καλύπτουμε τις σωληνώσεις των καλοριφέρ με θερμομονωτικό υλικό για να αποφύγουμε για να αποφύγουμε τις έντονες συστολές και διαστολές του ξύλου λόγω της θερμοκρασιακής διακύμανσης.
Τοποθετούμε το ψευτοπάτωμα επάνω στα καδρόνια και τα βιδώνουμε. Το ψευτοπάτωμα μπορεί να είναι κόντρα πλακέ ή και από ξυλεία ελάτου.
Μετά την τοποθέτηση του ψευτοπατώματος ξεκινάμε την τοποθέτηση (κάρφωμα) των παρκέτων σε ευθεία σειρά ή σε κάποιο σχέδιο που έχετε επιλέξει πχ ψαροκκόκαλο.
Το δάπεδο έχει λειανθεί, βερνικώνεται και παραδίδεται για χρήση.

Όλες οι παραπάνω εργασίες γίνονται με χρήση ιδιωτικού συμφωνητικού και μόνο από εμάς θα πάρετε γραπτή εγγύηση ότι το πάτωμά σας δεν θα τρίξει